{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Проект: WITO Massivhaus und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод
От какво се нуждае едно семейство

Всяка история на нова еднофамилна къща започва с въпроса: защо е построена?
Много истории са сходни и започват с нуждите на нарастващо семейство, но далеч не всички семейства имат толкова ясна представа за своите желания, че да решат да започнат къща от нулата. Семейство Фолмер знаеше за какво мечтае: къща с еднакви стаи за всички деца, спалня с гардеробна, много пространство на приземния етаж и изобилие от дневна светлина.

Намиране на правилния партньор за сбъдване на мечти

След проучване на пазара те решават да поверят проектирането и строителството на новия си дом на WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH. Името на фирмата – на немски език – подсказва за масивното строителство на къщите, както и за изпълнението на техните проекти. Компанията е добре известна в Хамбург и е наградена със свидетелство за качество за своите продукти.

Нов пример за строителство с решение с покривни прозорци VELUX в Германия – къща в КакенщорфДизайн: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод

Ян Фолмер

инвеститор и обитател на къщата

Макар че детските спални са доста големи, не е възможно да оставиш цяло влакче играчка или сложни конструкции с блокчета в средата и пак да можеш да си легнеш или да си напишеш домашното удобно. Таванът е мястото за игри.

Проект: WITO Massivhaus und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод
Адаптиране на стандартите към специфични нужди

Изработен е стандартен проект, който да отговаря на точните нужди на бъдещите обитатели. Покривните прозорци VELUX обаче бяха добавени по-късно, тъй като инвеститорите бяха свикнали с повече дневна светлина.

В къщата се влиза през просторно фоайе, с входове към тоалетна за гости и гардероб, разположени симетрично точно зад входната врата. Антрето със стълби към първия етаж се отваря към трапезарията с изглед към градината. Отвореното, почти симетрично оформление с ъгловия диван вдясно и кухнята вляво е от топли, светли материали и разполага с изобилие от дневна светлина.

Проект: WITO Massivhaus und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод
Обляни в дневна светлина в собствената ви къща

Горният етаж със спални е разделен на зона за родители и деца – и малко помещение с бушони и стая за музикален сървър. Входът към спалнята на родителите със самостоятелна баня води през грандиозна гардеробна с врата към балкон. Това необичайно решение е удобно и позволява на единия партньор да стане и да се приготви, без да събужда половинката си. Двете деца имат свои бани и еднакви спални.

Таванът, който инвеститорът довършва сам, ще бъде отворено пространство за игра на децата и ще има кът с легло-диван за гости и място за съхранение под долния фронтон над входа на къщата. Големите покривни прозорци VELUX ще осигурят много дневна светлина, превръщайки я в мечтана детска площадка в дните, когато времето не позволява на децата да играят на открито.

Препоръчани VELUX продукти
Покривен прозорец VELUX INTEGRA® GGU
Подробности за продукта
VELUX покривен прозорец GPU
Подробности за продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa DKL
Подробности за продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас

Информация за проекта

Проект: Еднофамилна къща
Местоположение: Какенщорф, Германия
Архитект: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH
Година: 2019
Снимки: Торбен Ескерод