{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Проект: WITO Massivhaus und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод
От какво се нуждае едно семейство

Всяка история на нова еднофамилна къща започва с въпроса: защо е построена?
Много истории са сходни и започват с нуждите на нарастващо семейство, но далеч не всички семейства имат толкова ясна представа за своите желания, че да решат да започнат къща от нулата. Семейство Фолмер знаеше за какво мечтае: къща с еднакви стаи за всички деца, спалня с гардеробна, много пространство на приземния етаж и изобилие от дневна светлина.

Намиране на правилния партньор за сбъдване на мечти

След проучване на пазара те решават да поверят проектирането и строителството на новия си дом на WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH. Името на фирмата – на немски език – подсказва за масивното строителство на къщите, както и за изпълнението на техните проекти. Компанията е добре известна в Хамбург и е наградена със свидетелство за качество за своите продукти.

Нов пример за строителство с решение с покривни прозорци VELUX в Германия – къща в КакенщорфДизайн: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод

Ян Фолмер

инвеститор и обитател на къщата

Макар че детските спални са доста големи, не е възможно да оставиш цяло влакче играчка или сложни конструкции с блокчета в средата и пак да можеш да си легнеш или да си напишеш домашното удобно. Таванът е мястото за игри.

Проект: WITO Massivhaus und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод
Адаптиране на стандартите към специфични нужди

Изработен е стандартен проект, който да отговаря на точните нужди на бъдещите обитатели. Покривните прозорци VELUX обаче бяха добавени по-късно, тъй като инвеститорите бяха свикнали с повече дневна светлина.

В къщата се влиза през просторно фоайе, с входове към тоалетна за гости и гардероб, разположени симетрично точно зад входната врата. Антрето със стълби към първия етаж се отваря към трапезарията с изглед към градината. Отвореното, почти симетрично оформление с ъгловия диван вдясно и кухнята вляво е от топли, светли материали и разполага с изобилие от дневна светлина.

Проект: WITO Massivhaus und Baugesellschaft mbH; снимки: Торбен Ескерод
Окъпан в дневна светлина в собствената си къща

Горният етаж със спални е разделен на зона за родители и деца – и малко помещение с бушони и стая за музикален сървър. Входът към спалнята на родителите със самостоятелна баня води през грандиозна гардеробна с врата към балкон. Това необичайно решение е удобно и позволява на единия партньор да стане и да се приготви, без да събужда половинката си. Двете деца имат свои бани и еднакви спални.

Таванът, който инвеститорът довършва сам, ще бъде отворено пространство за игра на децата и ще има кът с легло-диван за гости и място за съхранение под долния фронтон над входа на къщата. Големите покривни прозорци VELUX ще осигурят много дневна светлина, превръщайки я в мечтана детска площадка в дните, когато времето не позволява на децата да играят на открито.

Препоръчани VELUX продукти

Покривни прозорци (GGU)
Подробности за продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa (DKL)
Подробности за продукта

Меки ролетни щори (SSS)
Подробности за продукта

Информация за проекта

Проект: Еднофамилна къща
Местоположение: Какенщорф, Германия
Архитект: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH
Година: 2019
Снимки: Торбен Ескерод