{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Свързване с природата всеки ден

Създаването на прекрасно, открито и изпълнено със светлина пространство е мечтата на всеки и с правилния дизайн може да бъде осъществимо във всяко дадено пространство. Напълно функциониращ дом в малко пространство, с модерно разпределение в традиционен район? Няма проблем! В Словакия, близо до Братислава, сред традиционно изглеждащите къщи се появява нова, интересна форма на модерно жилище. Предимството на едноетажните бунгала е, че всички стаи са разположени в една равнина, което позволява на къщата да бъде в интензивен контакт с околната среда, така че собствениците на жилищата да се чувстват по-близо до природата, дори когато пространството е ограничено.

Умни идеи без компромиси

Архитектите и интериорните дизайнери се сблъскаха с няколко предизвикателства за дома на това семейство, главно поради фактори, с които много собственици имат проблем при този нов тип сграда: размерът на парцела, местоположението на сградата и лошият достъп до естествена светлина – всички те затрудняват създаването на дом, който да отговаря на всички нужди на семейството. Архитектите трябваше да помислят за по-нетрадиционни идеи, за да не се налага да правят компромиси, които биха довели до сграда, неизползваема за семейството. Те потърсиха уникални решения за създаване на уютен дом, осеян с дневна светлина и изпълнен с изключителна атмосфера, където усещането за слънчева светлина през прозорците дава енергия. С правилната комбинация от прозорци един до друг, дневната светлина и гледката са максимални във всяко място на дома, така че семейството може да се наслаждава на естествената светлина, докато приготвя храна или седи на дивана. А при необходимост, може да я контролира с щори и решения за защита от топлина.

Имахме нужда от някои нестандартни идеи, за да направим финалния вариант на сградата светъл и просторен семеен дом, който включва модерни елементи и същевременно се слива с района.

Добре осветени жилищни помещения

Тъй като бунгалото е върху малък парцел, контактът с пейзажа е ограничен, както и количеството светлина. Но с малко креативност и интелигентно оформление те превърнаха този дефект на сградата в предимство. Коридорът в къщата я разделя на две части, дневна и нощна. В доминиращата част на къщата, където са разположени всекидневната, кухнята и трапезарията, дневната светлина прониква през три покривни прозореца VELUX.

Внасяне на дневна светлина в скрити пространства

Разбира се, светлина не може да липсва и в останалите части на дома. Монтирани са елегантни светлинни тунели в коридора и входа на къщата, пропускащи дневната светлина от покривната плоскост навътре. Светлинните тунели VELUX пренасят естествена светлина дори в най-скритите пространства на дома, като гардероба. Собствениците са искали да бъдат в контакт с природата и заобикалящите я елементи, затова намират начин да го направят дори в тази част на къщата. Наподобяващи таванско осветление отвътре и малки покривни прозорци, интегрирани в покривната конструкция отвън, светлинните тунели позволяват и вентилация, което прави къщата едновременно по-удобна за живеене и по-приятна, със здравословна и приветлива среда. На места като това покривните прозорци имат допълнително предимство: вертикалните прозорци биха предлагали изглед само към оградата или съседната сграда, докато покривните прозорци показват на наемателите преминаващите облаци и ги свързват с природата дори в центъра на града или в плътно застроена площ.

Препоръчани VELUX продукти
Покривен прозорец VELUX GGL
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa DKL
Към продукта
Светлинен тунел VELUX TWR
Към продукта