Какво да вземеш предвид, когато планираш покривни прозорци в дома си?

1. Разположението на прозорците може да повлияе на осветеността на стаите

Ефективността на дневната светлина в дома ти може да се подобри с броя на покривните прозорци и тяхното разположение. При подобни условия покривните прозорци осигуряват поне два пъти повече светлина от вертикалните прозорци със същия размер. Освен че осигуряват повече дневна светлина, покривните прозорци осигуряват и по-голяма осветеност на стените и намаляват риска от заслепяване.

Прозорците, тяхното разположение и комбинация ще повлияят на разпределението на дневната светлина и на гледката навън. В различните помещения прозорците могат да се монтират на различна височина, тъй като могат да се отварят ръчно или с дистанционно управление. В зависимост от разположението на покривните прозорци и наклона на покрива можеш да избереш покривни прозорци с горна или с централна ос.

2. Материалите, от които са изработени прозорците, могат да се различават в различните стаи.

Изборът на материал за рамката на покривния прозорец е особено важен в помещения като банята и кухнята, където прозорците могат да се повредят поради по-високата влажност и температурните колебания. За такива места се препоръчва да се избере полиуретан, който е по-малко чувствителен към влага.

3. Топлинен комфорт

Знаеш ли, че с правилното поставяне на покривни прозорци можеш да постигнеш топлинен комфорт през четирите сезона и дори да живееш без климатична система? Получавай безплатна енергия и топлина от слънцето с повече слънчева светлина през зимата, а през лятото си осигури прохладни помещения с умело прилагане на вътрешни и външни щори. По този начин ще се чувстваш добре в дома си и ще спестиш много енергия.

4. Възобновяема енергия за твоя дом

Разположението на покривните прозорци трябва да е съобразено с формата на покрива. С помощта на различни решения и комбинации от покривни прозорци можеш лесно да ги съчетаеш с поставянето на фотоволтаични панели и да произвеждаш собствена възобновяема енергия за дома си, без да жертваш стандарта си на живот.

Кои модели покривни прозорци са най-подходящи за теб?

Многобройните решения могат да се впишат във всеки покрив и стая и да превърнат новия ти дом в дом мечта. Разбери какъв тип покривен прозорец ти подхожда най-добре.

Възползвай се максимално от новите си покривни прозорци

С комбинацията от два или повече покривни прозореца можеш да създадещ просторни помещения с повече светлина и прекрасни гледки!

Открий нови преживявания и измерения на новия си дом с прозорец-балкон VELUX.

От небето високо горе до оживения уличен живот. С комбинациите на прозорци VELUX можеш да виждаш всичко.

Със системата за покривна тераса VELUX дневната и терасата се сливат в едно красиво пространство.