{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Снимки: Максим Башич
Митологично място за почивка

Целта на това красиво средиземноморско място за бягство беше да се създаде дом, който да отговаря на рая, от който е заобиколен. Вила Кармен е разположена по протежение на чакълестия плаж и е заобиколена от природата отвсякъде: гледа към голямото синьо море, покривните прозорци VELUX предлагат гледка към небето, а задната част на къщата е пазена от борова гора. Това е всичко, което си представяте, когато мислите за мечтана ваканция на Адрия. Да не говорим, че местоположението на тази красива вила също е вълшебно, или по-скоро бихме казали, митично! Остров Корчула има своя собствена история, така че това ваканционно място пленява сърцето ви, преди дори да стъпите на него.

Модерен интериор, облечен в традиционни стени

Говори се, че най-великият пътешественик в света на литературата, Одисей, пристига на брега на Далмация през Корчула, което означава, че той е един от първите и най-известни туристи на острова и прави земята част от историята завинаги. Място като това заслужава да бъде уважавано и ценено. Затова собствениците търсеха начин да създадат дом, който да се впише в този земен рай, в това място, пълно с история, природа и слънчева светлина. Без да иска да нарушава пейзажа на такова специално място, собственикът потърси архитект, който да направи модерен интериор, облечен в традиционни стени. Резултатът отразява техните усилия и се материализира прекрасно – отговаря на нуждите от луксозни ваканции и отдава уважение на острова.

Снимки: Максим Башич

Цветовете на пясъка, морето, боровата гора, небето и, разбира се, слънцето изградиха връзката между вътрешната и външната част на къщата, а интериорът се къпе в естествена светлина, точно както бихте си представили ден на морето.

Снимки: Максим Башич
Усещане на връзката с морето дори при душ

Собственикът и архитект Миле Джерамаз трябваше да построи къща, която няма да наруши спокойствието и красотата на спокойния и идиличен полуостров, но също така трябваше да се увери, че модерните нужди са изпълнени отвътре. Да седите в стаите на тази модерна вила е точно като да си починете на брега на морето и да си вземете душ под огромните покривни прозорци VELUX, сякаш сте пръскани от вълните на безкрайното море. Прозорците VELUX с централна ос са проектирани с висококачествено полиуретаново покритие, което помага да се предпази здравата дървена сърцевина от влага, затова са перфектен избор за банята.

Снимки: Максим Башич
Наслаждавайте се на същата гледка като Одисей

Покривните прозорци от бял полиуретан VELUX са стилен избор за дома, допълвайки го като дизайн и цвят. Те насочват още повече светлина към сградата, като добавят допълнителна уникална характеристика към нея, тъй като откриват красива гледка към синьото море и звездите на нощното небе: същата гледка, която древните пътници са виждали в тихи нощи на палубата на техните кораби. Тогава е било грандиозно и сега е също толкова грандиозно. Уютът на модерния дом и красотата на природата, стара като времето, заедно създават място, където се чувствате като у дома си на почивка и искате да останете завинаги. Там, където древният остров на Одисей среща мечтаната ваканция от 21-ви век, можете да сте сигурни, че собственикът на дома е създал нещо много специално: ако искате да отидете на плажа, той е само на няколко крачки, а ако предпочитате останете на сянка, цялата градина е проектирана като голяма външна всекидневна, заобиколена от древни сухи каменни стени. Това е всичко, което можете да пожелаете, а може би и малко повече!

Препоръчани VELUX продукти
VELUX покривен прозорец GPU
Към продукта
VELUX фиксиран вертикален елемент VIU
Към продукта
VELUX Solar roller shutter SSL
VELUX Външни алуминиеви ролетни щори SSL
Към продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас