{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Преустройство на стара къща в светъл, съвременен дом за възрастни хора

Жилищните тенденции се променят и това, което е било обичан дом преди 50 години, може да не отговаря на днешните стандарти. Но с правилния подход и правилните подобрения, тези спомени от историята могат да бъдат спасени и съживени.
Тъмното едноетажно верижно бунгало в Шлезвиг-Холщайн е построено през 1974 г. и е обитавано от архитекта, който го е проектирал, над 40 години – до смъртта му.

След всички тези години на тъмнина, едно семейство – любители на светлината – и техният четириног съквартирант Бруно се нанасоха в този дом и направиха основен ремонт и модернизация на имота. Новите собственици не са оставили нищо от мрачния полъх от 70-те години. Премахването на някои стени и интегрирането на нови прозорци за плосък покрив VELUX превърна бившето частично изкривено и тъмно верижно бунгало в обляно от светлина жилищно пространство на едно ниво.

5
Брой прозорци

Метаморфоза към модерността

Мисията на Херман да трансформират пространството имаше своите предимства. Домът не беше в много лошо състояние и през годините бяха направени някои ремонти: метаморфозата към модерността започна още през 90-те години на миналия век, когато плоският покрив на къщата получи ново покривно покритие и като част от това – три прозореца с куполи. По време на ремонта през 2018 г. те бяха заменени с прозорци за плосък покрив VELUX, като допълнително бяха монтирани по един в банята и в хола/трапезарията.

Предимства на покривните прозорци VELUX

  1. Повече качество на живот: допълнителен прозорец в плоския покрив дава на трапезарията още повече светлина и прави пространството по-изискано. „Когато след хранене човек седне и се отпусне, можете същевременно да се наслади на директна гледка към небето.“, обяснява ентусиазирано Томас Херман.

  2. Ефективна вентилация: тъй като единият от двата прозореца за плосък покрив в банята може да се отваря електрически, влагата може да се вентилира бързо и много ефективно – дори когато семейството не е у дома.

  3. Оптимален вътрешен климат: Вътрешният климат на бунгалото остава приятен дори през лятото, тъй като всичките пет прозореца за плосък покрив са оборудвани с топлозащитни сенници: благодарение на прозрачната мрежеста тъкан в стаята все още има достатъчно светлина.
Жилище със съвременен характер с много светлина

Не само Бруно е доволен от новия си дом на приземен етаж. Херман също гледат с нетърпение към бъдещето в чудодейно преобразеното бунгало от 70-те години. „Още от самото начало имахме точни идеи за това как искаме да проектираме промяната. Въпреки това е впечатляващо да видим резултата в действителност. Ще можем да му се наслаждаваме дълги години напред“, казва Кърстин Херман.

Препоръчани VELUX продукти
Прозорци за плосък покрив VELUX CVP/CSP
Към продукта
Anti heat blind for flat roof window
Сенник за прозорец за плосък покрив MSG
Към продукта
Flat roof windows
Прозорци за плосък покрив
Към продукта