{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Постигане на оптимални изгледи и осветеност

Ако случайно живееш край морето, не би ли искал да гледаш безкрайните сини и успокояващи вълни на водата през цялото време? Това беше планът на Марета, който искаше да има всичко от това, което Палермо може да предложи. За да се наслаждава на природата от жилищното си пространство, в това таванско помещение с плосък покрив бяха отворени големи прозорци във вертикалните стени, за да се използва по-добре гледката към морето и да се отворят зрителните линии.
Прозорците за плосък покрив увеличават многопосочността на светлината и баланса на зрителното поле. Красивият дизайн на прозорците за плосък покрив VELUX внася магията на дневната светлина във всеки дом. Уникален дизайн, тънка рамка и невидимо крило дават максимална дневна светлина, дори когато има монтирана щора. Прозорците са с двоен или троен стъклопакет, което осигурява отлична енергийна ефективност, като същевременно намалява шума, когато вали, има градушка или когато има трафик, докато дистанционното управление улеснява отварянето и затварянето на прозорците извън обсега .

Основни предимства от закупуването на покривни прозорци VELUX

С покривните прозорци пространствата в дома са дълбоко осветени, независимо колко тесни или скрити са: горната светлина не се влияе от ориентацията на дома и позволява на пространствата да бъдат дълбоко осветени през целия ден.

Светлината в това пространство непрекъснато се променя, така че домът сякаш се променя и се движи, без да се движи, придавайки неспокойна динамика на пространството, отразявайки вечно променящото се и винаги движещо се море и природата като цяло.

Прозорците са и ключовият елемент на настроението на този дом: те създават контакт с външната среда. На място като това пропускането на възможност като това би било престъпление. Панорамната гледка и силното усещане за промени в светлината през деня и различните сезони и метеорологични условия създават усещане за хармония с външния свят.

Горните и вертикалните прозорци в едно и също пространство подобряват разпределението на светлината

Светлината беше ключов елемент при проектирането на дома на Марета. С комбинацията от прозорци, мястото сега е като слънчев ден на плажа, предлагащ перфектна гледка и морски бриз. Съвместното съществуване на горни и вертикални прозорци в едно и също пространство позволява на обитателите да забележат промени в светлината през деня. Прозорците на плоския покрив бяха поставени на известно разстояние от вертикалните, за да добавят многопосочност и баланс на зрителното поле, като внасят яркост в стената и подчертават движението на светлината.

Мария Елиана Мадония,

архитект

В изключително светло пространство може да изглежда ненужно да се вкарва допълнителна светлина. Но чрез пропускане на светлина както от вертикалните прозорци, така и от покрива, промените в светлината могат да бъдат проследени на 360 градуса. Резултатът е дом, който сякаш се движи, без да се движи, който постоянно се трансформира.

Покривните прозорци пропускат нов тип светлина

„Преди всичко търсех светлина и гледка към морето, планината и град Палермо. Още с влизането си казахме със съпругата ми: това е къщата за нас. За да получим възможно най-много светлина, добавихме прозорци към покрива, за да пропускаме различен тип светлина. През деня светлината се променя, внасяйки свежест, спокойствие и дълбочина", Габриеле Марета, собственик на жилището.
Външните сенници VELUX могат да се управляват от всяка точка на стаята с готовия за използване ключ за стена. Електрическите щори се движат в алуминиеви странични профили, за да се гарантира, че работят гладко и остават стабилни.

"Играта на светлината от покривните прозорци е много специална"
- Габриеле, собственик на жилището
Комбинацията от вертикални и покривни прозорци е позволила многопосочна форма на светлина

Благодарение на покривните прозорци, горната светлина е вкарана в пространството. Многопосочното качество на светлината кара стаите да изглеждат постоянно променящи се през деня. Къщата се движи заедно със светлината в нея. В същото време щорите предлагат възможност да блокират дневната светлина, което прави дома с плажна атмосфера идеално място за почивка или работа. Антитермичният външен сенник VELUX с черна прозрачна мрежеста материя блокира слънцето, без да пречи на видимостта ви. Перфектен за дни без отблясъци в работния ви офис или за прохладни следобеди, прекарани във всекидневната ви. Мрежата е тествана за вятър, UV и топлина и осигурява дълготрайна ефективност.

Препоръчани VELUX продукти
VELUX прозорец с плоско стъкло
Към продукта
Сенник - ново поколение (MSU)
Към продукта
VELUX прозорец с купол
Към продукта