Как да избера подходящия покривен прозорец?

Нашият наръчник ви запознава с петте най-важни неща, които трябва да вземете предвид при избора на нов покривен прозорец.

  • Общата препоръка е остъкляването на помещението да е поне 10% от площта на пода, за да се осигури максимално количество дневна светлина. Готови сме да ви помогнем да изберете покривен прозорец VELUX с правилния размер за вашето помещение.

  • Нашите покривни прозорци се предлагат с три различни типа управление, които могат да задоволят различни нужди. Всичко зависи от това къде искате да поставите новия си покривен прозорец VELUX.

  • Всички покривни прозорци VELUX се предлагат стандартно с двоен стъклопакет, но при необходимост можете лесно да преминете към троен стъклопакет. Независимо от нуждите ви ние вярваме, че можем да намерим подходящия за вас стъклопакет.

  • Предлагаме различни видове вътрешно покритие за вашия нов покривен прозорец: бял полиуретан и прозрачен лак. Всеки от тях е благоприятен за определени видове помещения, така че нека ви помогнем да изберете правилния.

  • Добавете вътрешни щори VELUX, външни сенници или външни ролетни щори, за да се възползвате изцяло от предимствата на новия си покривен прозорец. Независимо дали искате да спите спокойно през нощта или да блокирате слънчевата топлина, нашите аксесоари са идеалната добавка за вашия нов покривен прозорец.

Отваряне и затваряне на покривните прозорци

Предлагаме различни начини за управление на нашите покривни прозорци:

С дистанционно управление

Само с едно натискане на бутона покривните прозорци ще се отварят и затварят, както им зададеш – това е толкова лесно. Ако времето стане дъждовно, интериорът няма да се повреди, тъй като прозорците се затварят автоматично при първите капки дъжд.

Ако в допълнение закупиш приложението VELUX Control, ще можеш да управляваш както ти е необходимо всички електрически/соларни покривни прозорци, щори и сенници VELUX от мобилно устройство.

Ако си любител на интелигентните системи, вземи нашия комплект за контрол на вътрешния климат VELUX ACTIVE with NETATMO. Като взима предвид метеорологичните данни и измерва влажността и нивото на CO2 в дома, той ще се грижи за здравословната среда на живот. По този начин може удобно да проветряваш па̀рата от банята след душ, докато си вече комфортно в леглото си. Позволи на дома си да ти служи.

Ръчно

За разлика от вертикалните прозорци, при изполването на покривните прозорци ще имаш един нов вид преживяване.

Покривни прозорци с централна ос: Те се завъртат около централна хоризонтална ос. Избери горна дръжка, ако покривните прозорци са монтирани на височина, на която могат лесно да бъдат достигнати. Тези прозорци осигуряват чудесна гледка навън и повече пространство за мебели. В случай че покривът позволява малко по-висок монтаж или има по-висок надзид, то подходщият избор са покривните прозорци с долна дръжка.

Покривни прозорци с двойна ос: Ако предпочиташ безпрепятствена гледка и възможност да застанеш до прозореца, нашите покривни прозорци с двойна ос ще се превърнат в твоя фаворит за таванските помещения. Тяхното крило се отваря изцяло навън, като позволява да се наслаждаваш на панорамата около къщата си.

Добре е да се знае

Независимо от метода на работа, можете да завъртите крилото на прозореца на всички тези покривни прозорци и да го фиксирате за лесно почистване на външното стъкло.

Стъклопакети

Искаме да ти помогнем да се съсредоточиш върху по-важните неща в ежедневието си, затова с нашата гама стъклопакети се грижим нищо да не пречи на съзнанието ти. Ето нашите съвети:

Усещане за студ, усещане за топлина

Независимо от сезона, искаме да се чувстваме добре вътре. По време на отоплителния сезон и в седмиците непосредствено преди и след него искаме да запазим топлината. Забрави какво е навън и се наслади на приятна вътрешна температура с нашите страхотни топлоизолационни стъклопакети.

Избери от нашите тройни стъклопакети вариант 61 или 68 за твоята нова къща или нов покрив като решение за бъдещето. Те имат коефициент на топлопреминаване на прозореца Uw от 1,1 W/m2K (представлява нивото на топлоизолация; колкото по-ниско, толкова по-добре).

Шум от трафик и дъжд

В зависимост от района, в който живееш, външният шум може наистина да бъде фактор, който да наруши спокойния престой у дома. Нашите стъклопакети вариатнт 61 със своята Rw стойност от 32 dB (представлява намаляване на звука; колкото по-висока, толкова по-добре) са добър избор за градовете. Ако си по-чувствителен към шума или живееш в близост до главни пътища, избери стъклопакет вариант 68 или 66, със стойност на Rw съответно 35 и 37 dB. Ако в съседство има летище или магистрала, стъклопакетът вариант 62 (Rw=42 dB) ще ти гарантира комфорт.

Наслади се на необезпокояван сън, без да се будиш от шума на дъжда по прозореца. Нашите стъклопакети варианти 70, 68, 66, 62 имат тази функция.

По-малко домакинска работа

Покритие, което отблъсква мръсотията, ти позволява да прекарваш по-малко време в почистване на прозореца и повече време да се наслаждаваш на гледката. Нашият стъклопакети вариант 66 се произвежда с такова специално лесно за почистване покритие.

Усещане за безопасност

Трудно е да се подготвим за неочакваното. Поради тази причина всички наши покривни прозорци са със закалено външно стъкло. Това добавя здравина, която предпазва от екстремни метеорологични условия, като силни бури и градушки. Можеш да защитиш интериора и семейството си, като избереш стъклопакети варианти 68, 66 и 62 с ламинирано вътрешно стъкло за допълнителна безопасност. То предотвратява падането на парченца стъкло в стаята в случай на счупване.

Ако живееш на изключително слънчево място, ти предлагаме нашите стъклопакети варианти 68, 66 и 62, които ще предпазят обзавеждането от избеляване под въздействието на вредните UV лъчи на слънцето.

Вътрешно покритие

Предлагаме три различни вида вътрешно покритие на нашите покривни прозорци:

  • Покривен прозорец с бяло полиуретаново покритие: Този прозорец има сърцевина от дървесина, която е покрита с бял полиуретан. Благодарение на това VELUX предоставя едновременно отлична топлоизолация и влагоустойчиви решения. Повърхността на нашия прозорец е издръжлива, не се драска и има изключително дълъг живот. Подходящият избор за помещения, които изискват прозорците да не се поддъжат често или в които редовно има висока влажност (напр. баня, кухня). Съвет за поддръжка: Повърхността на прозореца не се нуждае от поддръжка.

  • Покривен прозорец от естествена дърво с безцветен лак: Произвеждаме този прозорец от масивна борова дървесина за по-голяма издръжливост. Дървената повърхност е защитена с покритие от безцветен лак без разтворители с отлично качество. Подходящ избор за естествен интериор, всекидневна или спалня. Съвет за поддръжка: Дървото да се обработва на всеки 4 години (шлифоване и лакиране отново).

  • Покривен прозорец от естествено дърво с бяла боя: Прозорецът е изработен от масивна борова дървесина, която е покрита с висококачествена бяла боя. Предлага се в нашата серия покривни прозорци Премиум. Подходящ за помещения, в които се търси бял, модерен вид. Съвет за поддръжка: Повърхността да се обработва на всеки 7 години (шлифоване и последващо лакиране).

Щори и сенници

Аксесоарите са последният щрих, който допълва комфорта и интериорния дизайн на дома. Обмисли нуждите си и свободно комбинирай външни и вътрешни продукти.

Защита от топлината през лятото

Само външните продукти блокират топлината от слънчевите лъчи, преди да достигнат до стъклопакета на прозореца. Опции: сенници, меки ролетни щори, алуминиеви ролетни щори.

Топлоизолация през зимата

За допълнителен изолационен слой между външния свят и стаята, използвай нашите аксесоари като щит на покривния прозорец. Те помагат да се запази топлината в стаята през зимата. Опции: вътрешна затъмнителна термо щора, външна мека или алуминиева ролетна щора.

Пълно затъмняване

Предлагаме различни ефективни решения за затъмняване, при които използваният от нас текстил/материал не пропуска светлина. Опции: затъмнителни ролетни щори, затъмнителни ролетни щори "Ден и нощ", затъмнителни плисирани термо щори (всяка от тях в широка гама от цветове), външни меки ролетни щори, външни алуминиеви ролетни щори.

Регулиране на светлината със засенчване

Цветът на щората определя степента на омекотяване на светлината. Добрата новина е, че има много цветове, от които да избираш. Пропускащата ролетна щора с нейния изпънат текстил изглежда семпло и изчистено, плисираната щора внася разчупеност на покривния прозорец, а венецианската щора е водоустойчиво решение за помещения с висока влажност.

Стоп на насекомите

Нашите комарници са с прозрачна мрежа и се монтират от вътрешната страна на стената (на вътрешната облицовка). Те позволяват да се наслаждаваме на свеж въздух без нежелани досадни посетители.

Намаляване на шума от дъжд

Нашите външни продукти намаляват шума от дъждовните капки, които чукат по стъклото на покривния прозорец. Опции: сенници, меки ролетни щори, алуминиеви ролетни щори.

Защита на дома

Можеш да защитиш покривните си прозорци от повреди (напр. градушка) или дома си от крадци през покрива. Опции: алуминиеви ролетни щори.

Installer installing a new VELUX roof window on a roof with black tiles.