Заслужава си да обмислиш всяка промяна, която подобрява всекидневния ти комфорт, независимо дали си решил да освежиш тавана, да го ремонтираш или да се заемеш с цялостно преустройство.

Освежаване на тавана

Малките промени са не само практични, но и радват окото и душата. Промяна дори на малки елементи може да те накара да се почувстваш като на ново място. Погледни тавана си от друга гледна точка и може би ще видиш тъмни стени. Какво ще кажеш за боядисване? Няма достатъчно дневна светлина? Добави още прозорци. Това е много по-лесно, отколкото си мислиш. Има много начини да подобриш тавана си.

Ремонт на тавана

Може би си живял в старо таванско помещение в продължение на десет или двадесет години. То е остаряло и не се чувстваш като у дома си. Нека да го ремонтираме! Ако мислиш за реновация, погледни по нашироко. Провери покрива, дали изолацията е в добро състояние и ако не е, включи я в ремонта; тя ще се изплати след няколко години. Същото се отнася и за отоплителните уреди, прозорците и подовете. А може би сега е моментът да обмислиш изграждането на друг вход на къщата си.

Преустройство на таванско помещение

Търсиш ли достъпен начин за добавяне на допълнително пространство в дома си? Ако в къщата ти има неизползваем таван, започни проект за преустройството му. Най-ефикасното решение по отношение на бюджета и пространството, е да преобразиш таванското помещение. Ще има положително въздействие и върху икономията на енергия.

Знаеш ли, че?

Знаеш ли, че има много начини, които помагат да покриеш разходите за реновация?
Прочети най-новите възможности за субсидии тук.

"И през деня, и през нощта влиза една специална светлина.

Луиджи, собственик на жилище

Installer installing a new VELUX roof window on a roof with black tiles.