Тавански истории:

Таванско помещение, превърнато в перфектен дом

Разкази от първа ръка за опита с VELUX на щастливи собственици на жилища.

Четиричленно семейство преустрои неизползвано преди това таванско помещение в Берлин, за да отговаря на техните желания: много място за децата, щедро пространство за живот, готвене и хранене, както и много дневна светлина.

Маркус Шрьогер, Urbansky Architekten

Виж нашата история

  • Барбел Щолц и нейният съпруг Себастиан търсеха по-голям апартамент за четиричленното си семейство. Когато имаха шанса да купят незастроеното таванско помещение на жилищен блок от края на 19-ти век в една от страничните улици на Хелмхолцплац, нямаше никакво колебание от тяхна страна. Те се възползваха от уникалната възможност да създадат единствен по рода си дом за своето уникално семейство, а изпълнените с графити стени бързо се превърнаха в семеен дом.

  • Покривните прозорци VELUX са перфектни за уникалните им нужди както от архитектурна, така и от артистична гледна точка. След монтирането на прозорците светлината изпълва всяко кътче: всички помещения в страничното крило и задната сграда са с голяма площ, която буквално е идеална за покривни прозорци VELUX. Качеството на прозорците беше важен въпрос, тъй като таваните обикновено се нагряват прекомерно през лятото и се отопляват по-трудно през студените месеци.

  • Барбел и Себастиан искаха да изпълнят тавана с много пространство и светлина. Покривните прозорци VELUX за скатен и за плосък покрив се справиха чудесно със задачата. Скатните прозорци VELUX с горна ос осигуряват панорамен изглед към хоризонта и увеличават максимално количеството естествена дневна светлина. Красивият дизайн на прозорците за плосък покрив VELUX внася магията на дневната светлина в дома. Прозорецът за плосък покрив с плоско стъкло е с двоен или троен стъклопакет, който осигурява отлична енергийна ефективност, като същевременно намалява шума при дъжд и градушка или когато автомобилният трафик е натоварен.

  • VELUX предлага впечатляваща комбинация от два покривни прозореца, допълнена от две разширения, която отваря и трансформира всяка стая. Осигурява невероятна гледка както към небето, така и към околността. Фиксираната долна част на решението осигурява безопасност, особено в детските стаи.

  • Коридорът е голям и достатъчно светъл за масата за рисуване и изкуства, използвана от двете деца. Уютното легло в антрето точно под най-големия прозорец за плосък покрив е популярно място за срещи. „Тук се гушкаме с децата, те си играят заедно и им четем приказки. Благодарение на електрическия мотор този покривен прозорец може да се отваря удобно с дистанционно управление“, казва собственикът на къщата.

Какво те възпира да действаш с VELUX?


Прочети опровергани митове и опасения за покривните прозорци.

Чувал съм, че таваните обикновено са шумни заради вятъра и дъжда

Намаляването на шума, както и всяка друга изолация, зависи до голяма степен от качеството на използваните материали. Решенията за покривни прозорци VELUX осигуряват отлично намаляване на шума и спират въздушните течения да навлязат в тавана.

Чувал съм, че таваните лесно губят топлина

Топлинната изолация е от ключово значение за енергийната ефективност. Решенията за покривни прозорци VELUX са проектирани така, че да ти помогнат да спестиш от сметките за ток благодарение на подобрените си изолационни характеристики.

Продължи да четеш

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.