Ремонт на тавана: Енергийна ефективност

Енергийна ефективност. Изглежда, че това е просто още една модерна дума, която те кара да харчиш повече, нали? Но какво ще кажеш, ако модерната дума, която се появява в някои статии, не цели единтвено продажба? Е, енергийната ефективност е един от тези примери. Енергийната ефективност е нещо, към което наистина трябва да се стремим. Нека видим защо.

<

Какво всъщност е "енергийна ефективност"?

Концепцията за енергийна ефективност е използването на по-малко енергия за изпълнението на дадена задача като се постига същия резултат. Енергийно ефективните домове използват по-малко енергия за отопление, охлаждане и работа на уредите. От гледна точка на потребителя това е сред най-добрите и ефективни начини за намаляване на разходите за енергия, като същевременно се поддържа комфортна вътрешна среда, а също така се бориш и с изменението на климата.

Изолация на стените

Когато става въпрос за реновация, поставянето или подобряването на изолацията на стените определено трябва да бъде основен приоритет. Защото изолацията на стените не само предотвратява загубата на топлина в дома ти през зимата, но и помага да избегнеш прегряването през лятото. Стените са отговорни за около 15-20% от топлинните загуби в дома1. Следователно правилно изолираната къща има по-добре регулирана вътрешна температура. Това също така означава, че не е необходимо да проверяваш постоянно термостата си. Дори когато се налага да регулираш вътрешната температура с климатик или отопление, това ще бъде много по-лесно, ако си осигурил подходяща изолация на стените. Ще изразходваш по-малко енергия, така че сметките ти ще бъдат по-ниски.

Изолация на тавана

Знаеш ли какъв процент от общите ти разходи са за отопление и охлаждане? Какво е предположението ти? 30%? 40%? Е, дори повече е – около 50-70%2. Загубата на топлина през зимата или на хладен въздух през лятото означава загуба на енергия. Изолацията на тавана може наистина да ти помогне да намалиш разходите за енергия, като намали енергията, необходима за регулиране на температурата. Какво представлява добрата изолация на тавана? Това вече не е само въпрос на изолация на стените, но и дебелината на покривната изолация трябва да е подходяща, в идеалния случай поне 30-35 мм.

Намаляване на глобалното потребление на енергия

Избери покривни прозорци VELUX за максимален комфорт, повече дневна светлина и в помощ на опазването на планетата! Проучване показва, че сградите са отговорни за 40% от общото потребление на енергия в Европейския съюз3. Затова не е изненадващо, че прозорците и покривните прозорци могат да окажат голямо влияние върху потреблението на енергия в сградите.

Прочети още статии

Решенията за покривни прозорци VELUX носят допълнителни предимства

Виж какви са те!

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.