Подмяна на покривни прозорци – лесно и бързо

Време ли е да смениш покривните си прозорци? Все още не знаеш как да го направиш? В момента си в търсене на надежден професионален партньор? Не си сигурен колко време отнема целият процес? Прочети, за да разбереш всички отговори. Тук ще те напътстваме стъпка по стъпка как да подмениш покривните прозорци бързо и лесно!

Нови покривни прозорци означава нови хоризонти

Подмяната на покривния прозорец спада към категорията "подобрения в дома" и както при всички подобрения в дома, със сигурност искаш да разчиташ на професионалисти. Професионални продукти, професионални монтажници. Добрата новина е, че можеш да получиш и двете под едно име: VELUX. Новите покривни прозорци VELUX не само ще направят тавана ти по-светъл и ще го почувстваш по-голям, но избирайки комбинации от покривни прозорци VELUX, ще спестиш и пари, благодарение на по-добрата топлоизолация. Освен това новите покривни прозорци ще увеличат стойността на дома ти, като монтажът им е абсолютно дългосрочна инвестиция!

Откъде да започнеш

Независимо дали обновяването на тавана с нови покривни прозорци е част от текущ план, или трябва да ги подмениш възможно най-скоро (защото настоящите са стари и/или повредени по някакъв начин), най-вероятно се стремиш към незабавно решение. Желанието понякога води до вземане на решение от типа "направи си сам", което изобщо не е препоръчително. Може да си най-големият майстор в града, но въпреки това, поради сложността на процеса на подмяна на покривни прозорци, те съветваме да не се опитваш да го правиш, освен ако не си сертифициран изпълнител. Твоята задача е да избереш правилния партньор, който да ти помогне с продуктите и самия процес, а ако избереш препоръчан от VELUX монтажник, няма как да сгрешиш.

Преди монтажа може да си зададеш редица въпроси. Ето и отговорите на всички тях.

1. Как да намеря решение за подмяна на покривни прозорци близо до мен?

Първата стъпка е да намериш монтажник. Има много аспекти, които да вземеш предвид, докато търсиш подходящия монтажник. Колко близо са до дома ти? Колко предишни клиенти са ги препоръчали? Какъв е техният професионален опит? Добрата новина е, че не е необходимо да се притесняваш за тези въпроси, просто се свържи с нас и ние ще ти спестим неприятностите при търсенето.

2. Как да обясня задачата на монтажника?

Първо, разгледай информационната табелка на настоящия си покривен прозорец – на нея ще намериш данни за прозореца, които са важни за монтажника. Табелката дава информация например какъв е точният размер на прозореца, така че когато поръчаш новия, ще знаеш точния размер. Тя също така, благодарение на нея, монтажникът ще разбере дали процесът на подмяна на покривния прозорец трябва или не трябва да се съчетае със смяна на облицовката.

Ако вече имаш един покривен прозорец, помисли за повече, за да получиш повече дневна светлина и по-добър изглед… а води до цялостно по-добро настроение.

3. Кога могат да дойдат да монтират покривните прозорци?

Препоръчаните от VELUX монтажници ще направят всичко възможно, за да намерят свободен час за теб, и ще дойдат в уговореното време. Можеш да разчиташ не само на техния опит, но и на тяхната надеждност.

4. Как трябва да подготвя помещението за подмяната на покривните прозорци?

Освободи пространството пред прозореца, премести всички мебели, които биха могли да пречат, и може би си вземи почивен ден от работа.

5. Колко време отнема монтажът?

Подмяната на покривен прозорец се счита за дребен ремонт... ако го правят професионалисти. Отнема до един пълен работен ден, но, разбира се, това може да варира в зависимост от броя на покривните прозорци, метеорологичните условия и вида на подмяната. Покривният прозорец може да се смени, като се запази вътрешната облицовка, което е бързо и лесно, но може да не е възможно във всички случаи, тъй като е необходимо 100% съответствие между размера на рамката на покривния прозорец и връзката с облицовката. Препоръчваме подмяната на покривния прозорец да се комбинира със смяната на облицовката около прозореца, като по този начин монтажникът ще може да постави допълнителни изолационни продукти за водонепропускливо и по-добре изолирано решение.

6. Колко прашно може да стане?

В идеалния случай подмяната на покривни прозорци е свързана с минимално количество прах. Помитане и почистване с прахосмукачка след това ще свършат работа.

7. Какви задачи има след приключване на работата?

Само леко почистване. Нищо повече. За довършване на вътрешната облицовка и боядисване може да се наложи да потърсите друг майстор.

8. Колко ще ми струва всичко това?

Общите разходи могат да варират в зависимост от няколко фактора, които са свързани с продукта (какъв тип покривни прозорци и аксесоари си избрал) и с елементите, които съдържа действителната работа от гледна точка на монтажника (пътно разстояние и разходи, такси за паркинг; покривни материали, висок монтаж и промяна на покривната конструкция; размер и тегло на покривните прозорци; брой работници; необходими експертни познания, инструменти, машини и материали; отстраняване на старите прозорци, обработка на отпадъците; подготовка или корекция на съществуващия отвор, включително необходимите материали).

По-лесно е, отколкото си мислиш

Подмяната на покривните прозорци съвсем не е сложен процес – ако си избрал VELUX за свой партньор. Необходими са ти правилните продукти и опит: и двете са на разположение във VELUX.

Сега направи още една стъпка напред и използвай нашия конфигуратор, за да планираш подмяната!

Прочети още статии

Решенията за покривни прозорци VELUX носят допълнителни предимства

Виж какви са те!

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.