Мислиш за подмяна на покривните си прозорци?

Време ли е да подмениш покривните си прозорци? Това е основателен въпрос, на който понякога е трудно да се отговори. Покривните ти прозорци може да изглеждат в добро състояние, но те са изложени на голямо натоварване: трябва да издържат на студа и тежкия сняг през зимата, да издържат на горещините през лятото, както и на вятъра, дъжда, бурите и градушките.

Ясно е, че покривните прозорци VELUX са създадени, за да издържат дълго време, но технологиите и стандартите се развиха значително през последните десетилетия и за да имаш сигурен и енергийно ефективен прозорец, експертите съветват да ги подмениш, ако са на повече от 20 години. Ако следваш нашето ръководство, можеш да си сигурен, че процесът на подмяна на покривните прозорци ще бъде лесен и ще получиш решение, което ще ти харесва дълго време!

Подмяната на покривни прозорци НЕ е проект "Направи си сам"!

Въпреки че подмяната на покривен прозорец е по-лесен процес, отколкото си мислиш, тя все пак е професионална работа, затова остави стълбата и длетото и потърси опитен препоръчан от VELUX монтажник! Професионален експерт може да подмени стария покривен прозорец само за един ден.

Професионалистите от VELUX ще ти помогнат да избереш правилния модел прозорци и дори могат да те посъветват да монтираш повече покривни прозорци, които, пропускайки повече дневна светлина, ще превърнат помещението в най-доброто място за живеене/работа/забавление. Специалистите на VELUX ще ти съдействат и да избереш най-удобните варианти за отваряне и затваряне, вида на стъклопакета, вътрешното покритие и аксесоарите, които ще направят дома ти още по-комфортен! Ако си готов да се свържеш с VELUX за професионална консултация, можеш да го направите тук, още сега.

Как би искал да подмениш покривните си прозорци? Действай внимателно.

Съществуват три вида процеси за подмяна на покривни прозорци в зависимост от старите ти прозорци и идеите ти за стаята – професионалният монтажник веднага ще разбере и ще ти каже кой от тях е най-подходящ за помещението.

Подмяна на покривните прозорци, като се запазва облицовката около прозорците, е най-бързото и просто решение, тъй като по този начин мазилката на стената около прозорците и повърхностите в интериора остават незасегнати. Това е възможно само в случай, че старите и новите покривни прозорци са от една и съща марка. Дори ако старият покривен прозорец VELUX се замени с нов, което е най-простият вариант на подмяна, в някои случаи може да се добави топлоизолация към прозореца.

Твоят покривен прозорец е от друга марка? Няма проблем, той може лесно да бъде заменен с нов VELUX, като се направи частично нарушаване на облицовката и се отстрани само горната ѝ част. Тази алтернатива има много предимства, тъй като новият покривен прозорец може да бъде вграден по-дълбоко в покривната конструкция, което подобрява топлоизолацията. След отваряне на монтажното пространство е лесно да се добави още един прозорец, за да се получи повече дневна светлина.

Третият вариант за подмяна на покривни прозорци е коригиране на облицовката и добавяне на изолационни продукти. Това е чудесен вариант за подобряване на всички слоеве на изолацията – всъщност това е най-добрият избор. Също така, това е най-добрият вариант, ако искате да монтирате повече покривни прозорци, в случай че искате повече дневна светлина в помещението. Изолационната рамка VELUX осигурява точно и сигурно прилепване към покривната конструкция, докато пароизолацията предотвратява конденза в покривната конструкция.

Избери вътрешното покритие на прозорците според окончателната си представа за стаята!

VELUX решения

Винаги е добре да си представим мечтаната стая и да изберем вътрешно покритие на прозореца, което да пасне идеално. С VELUX това е лесна работа!

Елегантният бял вариант, който не се нуждае от поддръжка, има изключителна структура, която се състои от дървена сърцевина и отлято полиуретаново покритие, не е чувствителен към влажност и температурни колебания. Поради изключителната си издръжливост във времето това покритие е почти задължително, ако планираш подмяна на покривния прозорец в банята или в кухнята. Препоръчва и за други помещения в къщата, тъй като белият му цвят подхожда на всеки стил. Дървените варианти на покривните прозорци са покрити с безцветен лак на водна основа, който предпазва дървото от замърсяване и влага. Това покритие може да бъде идеално за естествена среда, а също така се вписва идеално в стаи в рустик стил.

Изолацията е ключов фактор

Когато избираш нов покривен прозорец, имай предвид, че модерните покривни прозорци дават възможност за създаване на по-комфортен и енергийно ефективен дом!

Тройният стъклопакет намалява загубата на топлина и термомостовете, което води до по-високи вътрешни температури през зимата и по-ниски през лятото. Стаите с по-добра изолация също ще намалят сметките ти за енергия. За по-голям комфорт можеш да избереш покривни прозорци с троен стъклопакет, който намалява шума от дъжд и външния шум и е с покритие за лесно почистване, което осигурява ясна видимост за по-дълго време.

Максимален комфорт под твоите нови покривни прозорци

За максимален комфорт оборудвай покривните си прозорци с вътрешни и външни щори! Затъмняващи, плисирани, венециански, против прегряване... има много възможности за щори, които могат да се монтират вътре или вън. Външните продукти VELUX ти помагат да предпазиш дома си от прегряване през лятото. Например, външните щори блокират слънчевите лъчи, преди да навлязат в помещението, и ти позволяват да създадеш комфортна температура в помещението през цялата година. Вътрешните термо щори VELUX са добър избор, ако искаш да подсилиш топлинната защита през зимата, без да жертваш естетиката, а затъмнителните щори са шампиони на "спокойните нощи" и е добре да се обмислят, тъй като осигуряват ефективно затъмнение в помещението.

Когато става въпрос за максимален комфорт, не забравяй, че можеш да избереш и автоматизирани покривни прозорци и аксесоари, управлявани удобно от VELUX ACTIVE!

Ако обмисляш подмяна на покривни прозорци, планирай допълнителни или по-големи покривни прозорци, за да увеличиш естествената дневна светлина. Можеш бързо и лесно да се информираш за подходящи решения за комбиниране на прозорци онлайн.

Прочети още статии

Решенията за покривни прозорци VELUX носят допълнителни предимства

Виж какви са те!

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.