Малки ремонти за енергийно ефективни жилища

Освен с видимите последици от изменението на климата, сега трябва да се справяме и с рязко покачващите се цени на енергията, така че пестенето на енергия се превърна в основен фактор в домакинствата. Енергийната ефективност означава, че използваме по-малко енергия, за да изпълним една и съща задача или да постигнем един и същ резултат. Разгледай нашите съвети как да допринесеш за енергийната ефективност.

Спести енергия, спести пари

За да намалиш разходите за комунални услуги, трябва или да намалиш потреблението на енергия, или да оптимизираш съоръженията в домакинството си. И по двата начина пестиш енергия и пари. Това е основният мотив за написването на тази статия: да споделим някои трикове, които да ти помогнат да проучиш как да промениш дома си така, че да функционира по-енергийно ефективно.

Какво представляват енергийната ефективност и пестенето на енергия?

Терминът "енергийна ефективност" е свързан с устройства, които спомагат за намаляване на потреблението на енергия. Често се използва заедно с пестене на енергия.

Пестенето на енергия е практика за използване на по-малко енергия, за да се спестят повече пари и същевременно да се намали отрицателното въздействие върху околната среда. Пестенето на енергия е равносилно на използването на по-малко газ, електричество и други енергийни източници, които купуваме от компаниите за комунални услуги. Трябва да имаме предвид, че ресурсите на нашата планета са ограничени, а междувременно не можем да забравяме и за енергийната криза, пред която сме изправени днес.

Подобрения в дома за пестене на енергия

Огромните сметки за комунални услуги идват и идват, въпреки че се опитваш да пестиш енергия. Случвало ли ти се е това? Изключваш отоплителната система и гасиш осветлението, когато излизаш от вкъщи, държиш прозорците затворени и настройваш стайната температура на нормално ниво. И все пак... Тогава какво не е наред? Защо плащаш цяло състояние? Истинският проблем е отвъд тези логични мерки. Затова нека навлезем по-дълбоко в проблема и да разгледаме някои други примери за пестене на енергия, такива, за които не се говори толкова често.

Изолация навсякъде: Стени, под, таван, покрив

Когато говорим за пестене на енергия, изолацията стои по-напред от всички други решения. С помощта на изолацията можеш да запазиш топлината вътре и горещината навън. Това ще доведе до положителни промени в цялостното ти настроение и до отрицателни промени в сметките за отопление. Ако си на път да направиш такива подобрения, знай, че не си сам. Можеш да получиш професионална помощ. Първо, трябва да събереш цялата информация за сградата – кога е построена, какъв тип енергиен одит има и т.н., след което трябва да се консултираш със специалисти по изолация.

Подмяна на прозорци и покривни прозорци

Ако си се уверил, че изолацията не е единственият проблем, има и второ добро предположение: прозорци, покривни прозорци! Ако в къщата ти е твърде горещо през лятото и твърде студено през зимата, трябва да обърнеш внимание на топлоизолацията на прозорците и покривните прозорци. Един покривен прозорец може да функционира добре и да носи своите ползи в продължение на десетилетия, но ако покривните ти прозорци са по-стари от това, силно препоръчително е да се обърнеш към фирмата с най-добрите специалисти по покривни прозорци – VELUX. Имай предвид, че подмяната на покривния прозорец е свързано с незначителен ремонт, с никакъв или минимален прах, а препоръчаните от VELUX професионалисти са тук, за да ти помогнат от началото до края.

Ако избереш VELUX, можеш да избереш точното решение за подмяна, специално за твоите нужди с помощта на препоръчаните от VELUX монтажници. Можеш да избереш модел, отговарящ на всички твои нужди, и накрая да спестиш енергия и пари. Но това не е всичко! Новите покривни прозорци предлагат нови възможности за източници на светлина... защо да не вградиш още повече покривни прозорци? Ако се колебаеш, винаги можеш да се обърнеш за съвет към препоръчаните от VELUX професионалисти.

Нови перспективи за един покрив: Безопасност, дневна светлина, свеж въздух и енергийна ефективност

Подмяната на покривните прозорци и ремонтът на таванските помещения като цяло са достъпни решения, що се отнася до възможностите за пестене на енергия. Те са полезни през всички сезони. С вътрешните и външните щори VELUX е лесно да поддържаш температурата в помещението през зимата; от друга страна, можеш да се предпазиш от горещите летни дни. Искаш ли да научиш повече за това, което можеш да направиш?

Слънчеви колектори и соларни панели

Соларните панели са чудесно решение за пестене на енергия, но може да се окажат голям разход. Добрата новина е, че не е необходимо да избираш между соларни панели и покривни прозорци! Благодарение на интелигентния дизайн и двете се вписват добре в покрива ти.

Смяна на отоплителната система

Това е възможност, да, енергийно ефективното отопление на помещенията е добра инвестиция, но вероятно това е най-скъпото и най-радикалното решение в нашия списък.

Това беше нашето меню за пестене на енергия и енергийна ефективност. В която и посока да решиш да поемеш, VELUX е фирмата, с която да се свържеш. VELUX предлага не само покривни прозорци, но и цялостни пакети с важни енергоспестяващи елементи и дори аксесоари като вътрешни и външни щори, за да имаш пълен комфорт в помещението.

Прочети още статии

Решенията за покривни прозорци VELUX носят допълнителни предимства

Виж какви са те!

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.